Szajek - Wędliny od pokoleń

Wędliny najwyższej jakości od 1905 roku

Zakłady Mięsne Szajek są jednym z najstarszych zakładów zajmujących się przetwórstwem mięsa w Polsce. Firma została założona w 1905 roku przez Eustachiusza Kliksa, a obecnie prowadzona jest przez jego wnuczkę Anielę Szajek oraz trzech prawnuków: Gerarda, Bartosza i Krzysztofa. Obecnie przedsiębiorstwo posiada własne sklepy firmowe, flotę aut dostawczych, nowoczesny park maszynowy, wykwalifikowany personel oraz szkoli uczniów rzemiosła w zawodzie sprzedawcy, kucharza, masarza i rzeźnika.

Najwyższa Jakość

Jakość produktów jest dla nas najważniejsze. To dzięki niej nasi Klienci mogę się cieszyć doskonałym smakiem każdego dnia.

Tradycja i Pasja

Jesteśmy jedną z najdłużej działających firm rodzinnych w Polsce. Tworzymy wędliny najwyższej jakości od 1905 roku.

Codzienna Świeżość

Każdego dnia realizujemy dostawy do sklepów firmowych, dlatego Klienci mają pewność, że otrzymują świeże produktu podczas każdych zakupów.

Szeroki Astortyment

W naszej ofercie znajduje się ponad 150 produktów. Tradycyjne wędliny, aromatyczne kiełbasy, wyśmienite dania gotowe i surówki oraz autorskie słoiki.

Wędliny wykonane z pasją i zaangażowaniem

Mamy zaszczyt zasiadać w gronie najnowocześniejszych zakładów w Polsce

Wędliny najwyższej jakości od 1905 roku

  • Spełniamy wszelkie wymogi krajowe i unijne, w tym HACCP, GMP i GHP
  • Łączymy tradycję z najnowszymi technologiami, otrzymując bardzo wysoką jakość wędlin
  • Każdy nasz produkt charakteryzuje wysoka zawartość mięsa oraz perfekcyjny dobór przypraw
  • Jesteśmy certyfikowanym producentem Kiełbasy Białej Parzonej Wielkopolskiej
  • Zdobywamy nagrody i wyróżnienia w regionie i w kraju

Ponad 150 produktów w naszej ofercie

Dopasowanych do upodobań i smaku naszych Klientów

Współpraca z ZM Szajek

Wędliny od sprawdzonego producenta
Zakłady Mięsne “Szajek” to jedna z najstarszych firm w Polsce zajmujących się przetwórstwem mięsa. Od początku swojej działalności zakład funkcjonuje w Granowie, w województwie wielkopolskim. Aktualnie zakład zajmuje powierzchnię 4500m2, a zatrudnienie znajduje w nim 180 osób. Spełniamy wszystkie rygorystyczne normy krajowe i unijne (m.in. HACCP, GMP i GHP), które stale poddawane są kontroli jakości. Rocznie wykonujemy ok. 2000 badań mikrobiologicznych żywności. Wprowadziliśmy także Międzynarodowy Standard Żywności (International Food Standard). Szczegółowo weryfikujemy naszych dostawców surowca.

Posiadamy 20 sklepów firmowych

Na terenie całego województwa Wielkopolskiego